ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Το πάθος για την Μαγειρική φωλιάζει στα ΙΕΚ Βόνιτσας...! ( ΡΕΠΟΡΤΑΖ )


ΦΩΤΟ ΣΤΟ HOTEL SOZOS

Το ΒΟΝΙΤΣΑ ΝΕΑ με μεγάλη χαρά βρήκε τα παιδιά του ΙΕΚ Μαγειρικής Βόνιτσας στο Ξενοδοχείο SOZOS...
Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι το Τμήμα είναι πραγματικά είναι μια δεμένη και ενωμένη ομάδα που απολαμβάνει αυτό που κάνει...!
Ο κ.Μπέλος και οι καθηγητές προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις  για το καλύτερο στην Σχολή...



Στόχος του ΙΕΚ είναι να δημιουργηθούν και νέες ειδικότητες που θα δώσουν νέες ευκαιρίες στα παιδιά της περιοχής αλλά 
και στην ίδια την πόλη της Βόνιτσας...
Μεγάλη ανάγκη υπάρχει μάλιστα όπως μας τόνισαν ιδιαίτερα , να φτιαχτούν τα εργαστήρια που χρειάζεται η Σχολή για να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις μάθησης...




Πράγματι γίνεται σοβαρή δουλειά στην Σχολή Μαγειρικής και αυτό φαίνεται και από τις διάφορες εξωτερικές δραστηριότητες που έγιναν τον τελευταίο καιρό...





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ...

Το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας συμμετείχε, εχθές Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας σχετική με το εορτασμό της γιορτής της μητέρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας και η προσέλευση των επισκεπτών ήταν μεγάλη.

Οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)» του ΙΕΚ Βόνιτσας, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών τους, προετοίμασαν λαχταριστά γλυκίσματα τα οποία και προσέφεραν στους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Είναι γεγονός ότι οι σπουδαστές του ΙΕΚ με την συμμετοχή τους σε τέτοιες δράσεις, αποκτούν σημαντικές εμπειρίες ενώ παράλληλα ενδυναμώνουν τον επαγγελματικό τους κύκλο κατά την διάρκεια των σπουδών τους.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας παρόλο που διανύει των δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, σαν βασικό του στόχο έχει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης στους σπουδαστές του, συνδυάζοντας την θεωρία με την πρακτική εφαρμογή.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Βόνιτσας ευχαριστεί την πρόεδρο του νομικού προσώπου του ΚΕ.Κ.Α.Δ.Α. κα Φρειδερίκη Λαμπράκη για την πολύτιμη και σημαντική βοήθεια της, και συγχαίρει τους εκπαιδευτές και τους σπουδαστές του ΙΕΚ Βόνιτσας που συμμετείχαν τόσο στην προετοιμασία των γλυκισμάτων όσο και στην εκδήλωση.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ...

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αρχιμαγείρων ΙΕΚ-Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής σπουδαστών Αρχιμαγείρων ΙΕΚ με τίτλο “Φαντασία Γεύσεων με Σερραϊκό Άρωμα”, που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Σερρών και το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου του 2016.

Στον διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή 147 σπουδαστές της ειδικότητας “Τεχνικός μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)” από 17 δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ της επικράτειας. Τα μενού που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι σπουδαστές ήταν εξαιρετικά και εξέπληξαν ευχάριστα τόσο την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, επικεφαλής της οποίας ήταν ο κος Σκούρας Αθανάσιος αρχιμάγειρας στην Προεδρία της Δημοκρατίας και μέλος του παγκόσμιου club Αρχιμαγείρων, όσο και την κριτική επιτροπή του κοινού.




Το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας συμμετείχε στον διαγωνισμό με 9 σπουδαστές από το Γ' Εξάμηνο της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας”, οι οποίοι υπό την εξαιρετική και επαγγελματική προετοιμασία των εκπαιδευτών τους βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό κατακτώντας 2 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια.



Αναλυτικά οι νικητές, ανά κατηγορία και ανά ημέρα, για το ΙΕΚ Βόνιτσας είναι οι παρακάτω:

1η Ημέρα - Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Κατηγορία Α4 – Black Box

Χρυσό μετάλλιο : Λέτσου Αμαλία – Νούλης Αλέξανδρος

Κατηγορία Α6 – Γλυκό

Χρυσό μετάλλιο: Καλογεροπάνου Έλενα – Λέτσου Αμαλία

2η Ημέρα – Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Κατηγορία Β5 – Ζεστό πιάτο μαλάκιων

Χάλκινο μετάλλιο : Νούλης Αλέξανδρος – Σπανός Ευάγγελος

Κατηγορία Β6 – Καλλιτεχνική Δημιουργία

Χάλκινο μετάλλιο : Αθήνης Γεώργιος – Μπίτσης Δημήτριος

Ο διευθυντής του ΙΕΚ Βόνιτσας συγχαίρει δημόσια όλους τους εκπαιδευτές της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)” που προετοίμασαν με επαγγελματισμό και οδήγησαν με μαεστρία στην επιτυχία τους σπουδαστές του ΙΕΚ Βόνιτσας, και συγκεκριμένα την κα Παπαβασιλείου Μαρία (chef), τον κο Κολύδα Βασίλειο (Ζαχαροπλάστη), τον κο Φεύγα Στυλιανό (chef) και τον κο Τσιλίκη Γεώργιο (chef).




Συγχαίρει επίσης τους σπουδαστές του Γ' εξάμηνου σπουδών της ειδικότητας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, και συγκεκριμένα τους Αθήνη Γεώργιο, Ζαφειρούλη Χριστίνα, Θεϊακού Ζαχαρούλα, Καλογεροπάνου Έλενα, Λέτσου Αμαλία, Μπίτση Δημήτριο, Νούλη Αλέξανδρο, Σπανό Ευάγγελο, Χάρο Δημήτριο, οι οποίοι με το ήθος και την συνέπεια που τους διέκρινε, έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.



ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΕΚ




ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΕΚ ΣΤΟ F/B




ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...