ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Αποτελέσματα της σύσκεψης φορέων για την αποτροπή της δημιουργίας εργοστασίων παραγωγής ηλ.ενέργειας από βιομάζα στο Δήμο Ξηρομέρου ...!

σύσκεψη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 21/5/2016, στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος "Η Αμαδρυάδα" (Πατησίων 5) η σύσκεψη των φορέων για το συντονισμό των δράσεων και την αποτροπή της δημιουργίας εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στη θέση "Κλημάτια" στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου ,και άλλων οκτώ ακόμη εργοστασίων στο Δήμο Ξηρομέρου έργα απόλυτα καταστροφικά για το φυσικό περιβάλλον, το ΒΕΛΑΝΙΔΟΔΑΣΟΣ Ξηρομέρου, αλλά και για τη ζωή των κατοίκων.
Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθησαν εκπρόσωποι αρκετών οργανώσεων και φορέων, έγιναν εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκε συζήτηση και η σύσκεψη κατέληξε στις εξής αποφάσεις.
Οι φορείς κατέληξαν σ' ένα κοινό ψήφισμα (το οποίο θ' αναρτηθεί τις επόμενες ώρες), ενώ δημιουργήθηκε Επιτροπή (αγωνιστική), η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου τις επόμενες ημέρες και θα υλοποιήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν. 


Η Επιτροπή αυτή δύναται να διευρυνθεί στη συνέχεια με τη συμμετοχή και άλλων φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν. 
Άμεσα θα προβεί σε παραστάσεις ενώπιον των αρμοδίων οργάνων και θα συντονίσει τον αγώνα κατά της εγκληματικής προσπάθειας υποβάθμισης της ζωής μας και καταστροφής του ΒΕΛΑΝΙΔΟΔΑΣΟΣ Ξηρομέρου.
Η Επιτροπή θα απευθυνθεί στους επιθεωρητές Περιβάλλοντος , στους Δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πατρών, Ξηρομέρου, Ακτίου,Ξηρομέρου, στην Περιφέρεια, στους αρμόδιους Υπουργούς, στους περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και της χώρας.
Η Επιτροπή θ' απευθυνθεί επίσης στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Πάνο Σκουρλέτη, ενώπιον του οποίου εκκρεμούν δύο (2) προσφυγές. του Δήμου Ξηρομέρου και του Συλλόγου "Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου Τα Κόροντα" κατά της υπ' αριθμ. πρωτοκ. 536/33751/13-4-2016 απόφασης.
Η επιτροπή θα προβάλλει στον υπουργό όλες τις ενστασεις και αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών ,όπως προέκυψαν στην Χρυσοβίτσα, από την συγκέντρωση της 29-4-2016,με πρωτοβουλία της τοπικής αρχής. 
Η Επιτροπή με συντονιστή τον Πρόεδρο του Συλλόγου της Βελανιδιάς κ. Δημήτρη Καμπέρη θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη, 24/5/2016, προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες ενέργειές της.ΠΗΓΗ : http://velanidodasos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...