ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Καταπληκτικό Βίντεο της Βόνιτσας και λίγα λόγια για την πόλη και την ιστορία της...Από τον Α.Κουτσοθανάση...!ΒΟΝΙΤΣΑ     VONITSA

Παραλιακή κωμόπολη με έντονο νησιώτικο χρώμα η γραφική Βόνιτσα η οποία αγναντεύει τον Aμβρακικό κόλπο.


ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΝΤΕΟ 
ΤΟΥ Α.ΚΟΥΤΣΟΘΑΝΑΣΗ...! 

Το καλοδιατηρημένο κάστρο στον πευκόφυτο λόφο, η πολυσύχναστη προκυμαία με τα εστιατόρια και τα καφέ, η σύγχρονη μαρίνα για αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη, οι ωραίες ακρογιαλιές της περιοχής συνθέτουν την ξεχωριστή εικόνα της Βόνιτσας.
Η κωμόπολη αποτελεί την έδρα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και είναι χτισμένη πολύ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, εμπορική αποικία των Κορινθίων, που ιδρύθηκε γύρω στο 630 π.Χ. σε χερσόνησο κοντά στο Άκτιο. 
Όπως και οι περισσότερες πόλεις της Ακαρνανίας παρήκμασε όταν οι Ρωμαίοι ίδρυσαν τη Νικόπολη στην απέναντι πλευρά του Αμβρακικού και ανάγκασαν τους κατοίκους της περιοχής να μεταφερθούν εκεί. 
Με τον καιρό, στα Βυζαντινά χρόνια η πόλη άκμασε ξανά, με το όνομα Βόνιτσα αυτή τη φορά και στο ακριβές σημείο όπου βρίσκεται σήμερα. 
Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας η πόλη πέρασε για ένα μεγάλο διάστημα υπό τον έλεγχο των Βενετών, και συγκεκριμένα από το 1684 έως το 1797. Το 1832 αποτέλεσε τμήμα του νέου Ελληνικού κράτους.


ΠΗΓΗ : Andreas Koutsothanasis

Ευχαριστούμε τον Α.Κουτσιθανάση ο οποίος αναδεικνύει με την κάμερά του όχι μόνο την Βόνιτσα ( επανειλημμένα ) αλλά και όλο τον Νομό μας - και όχι μόνο...! 
ΧΟΡΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ - vonitsanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...