ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

«Όχι» σε hot spot στην Πάλαιρο...Από τις ειδήσεις της ΕΡΤ...!



Δείτε από την Ιστοσελίδα της ΕΡΤ πώς παρουσιάστηκε η είδηση της άρνησης της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών παραγόντων στην πιθανότητα hot spot στην Πάλαιρο...
Όχι είπε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας στην Αιτ/νια και με επιστολή του εκφράζει την αντίθεση του στην δημιουργία hotspot στην Δημοτική Ενότητα Παλαίρου. 
Πρόκειται όπως τονίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη φορέων, για την περιοχή με την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στην Αιτωλοακαρνανία το καλοκαίρι και θεωρείται βέβαιο πως θα προσκρούσει στις σφοδρές αντιδράσεις κατοίκων, φορέων και επαγγελματιών ενώ τέτοιες αποφάσεις επηρεάζουν απόλυτα την καθημερινότητα και το μέλλον μιας περιοχής, ανθρώπων και επιχειρήσεων που στηρίζουν την επιβίωσή τους στους καλοκαιρινούς μήνες και στην τουριστική δραστηριότητα. 
Το δυτικό τμήμα του νομού είναι μια περιοχή που έρχεται πρώτη στην Αιτωλ/νία σε κλίνες και βρίσκεται το συγκεκριμένο σημείο σε μια ακτίνα 3xμ παραλίας και δίπλα σε τουριστικές επιχειρήσεις όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες εταιρείες από όλο τον κόσμο, και στην μοναδική ιδιωτική Μαρίνα από τις πρώτες στην Ελλάδα. Ο πρώην Δήμος Παλαίρου απορροφά το σύνολο των αφίξεων του Αεροδρομίου Ακτίου αναφέρουν χαρακτηριστικά και οι επαγγελματίες.

Το συγκεκριμένο σημείο υπόδειξης φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων βρίσκεται ανάμεσα σε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, αρκετά ξενοδοχεία και οικογενειακές επιχειρήσεις εστίασης και διαμονής.

«Τα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς τους δοκιμαζόμενους μετανάστες και το δράμα που βιώνουν το ζούμε και βοηθάμε καθημερινά και σαν Ελλάδα και σαν Δήμος αλλά θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση με τον Δήμο, την Περιφέρεια όπως και τους πολίτες του Δήμου μας» είπε ο Δήμαρχος Γ. Αποστολάκης.

Σύνταξη: Νίκη Παπαδούλα        ΠΗΓΗ : http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...