ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ 7.30 ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ : «Διάπλους του Αμβρακικού»...Από την παραλία της Βόνιτσας στην Κορωνησία της Άρτας...Με συμμετοχή 2 Βονιτσάνων...!



Με πολλές συμμετοχές από όλη τη χώρα και με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων, που διοργανώνονται για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, 

6-7 Αυγούστου, ο «12ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού» από τον Δήμο Αρταίων.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κορωνησία και στόχο έχουν αφενός την προβολή, αναβάθμιση και εξωστρέφεια της Άρτας και αφετέρου να μεταφέρουν το μήνυμα για μεγαλύτερη προστασία και ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου, ο οποίος αποτελεί ένα «διαμάντι» για όλη την περιοχή.
Στον «12ο Κολυμβητικό Διάπλου» συμμετέχουν 22 κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα, 
πολλοί εκ των οποίων έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα Ελλάδος στην ανοιχτή θάλασσα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΝΕΑ
Από την Βόνιτσα θα είναι ο Ευάγγελος Μπεκιάρης και ο Σταύρος Πάτσης που έχουν εμπειρία κι άλλων συμμετοχών...

 Η συμμετοχή τους αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον αγώνα και το καλύτερο εχέγγυο για τις μελλοντικές διοργανώσεις, όπου στόχος είναι, μεταξύ άλλων, και η τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει το Σάββατο το απόγευμα στις 17:30 με επίδειξη kite surfing από το Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας, ενώ στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντικός περίπατος από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας και τον Σύλλογο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου του Μαστού «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι».
Στις 19:00 θα ξεκινήσει ενημερωτική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Κάστρου της Κούλιας με θέμα «Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΩΣ ΠΗΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΦΥΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ», ενώ το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ολοκληρώνεται με το Παραδοσιακό Ψαράδικο Γλέντι, το οποίο θα ξεκινήσει στις 21:30 στο Λιμάνι της Κορωνησίας. 



Την Κυριακή 7 Αυγούστου, ο «12ος Κολυμβητικός Διάπλους» θα ξεκινήσει από το Λιμάνι της Βόνιτσας στις 7:30 το πρωί, ενώ στις 9 θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στην Κορωνησία από την Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Δήμου Αρταίων (ΔΟΑΚ). Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει από το κέντρο της Άρτας (Άγιος Δημήτριος) ποδηλατοβόλτα από τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, η οποία θα καταλήξει στην Κορωνησία, ενώ στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθούν κολυμβητικοί αγώνες από παιδιά που κολυμπούν σε αθλητικά σωματεία της Άρτας. Από τις 10:30 το πρωί περίπου και μετά αναμένονται οι τερματισμοί του «12ου Κολυμβητικού Διάπλου» και θα ακολουθήσουν οι απονομές.
Ο Δήμος Αρταίων καλεί όλους τους Αρτινούς και τους επισκέπτες της περιοχής να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις αγκαλιάζοντας τον «Διάπλου του Αμβρακικού».




ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας και την τεχνική υποστήριξη του Συλλόγου «Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση» και της Lifeguard Hellas, συνδιοργανώνουν τον 12ο Διάπλου Αμβρακικού Κόλπου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ο Διάπλους που ανήκει στην κατηγορία OWS 1.1.2. «Μαραθώνια Κολύμβηση», θα διεξαχθεί στη θάλασσα του Αμβρακικού Κόλπου, στο Τοπικό Διαμέρισμα Κορωνησίας της Δ.Ε. Αμβρακικού την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016.

ΑΦΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΣΥΝΟΔΩΝ & ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το πρωί της Κυριακής 7 Αυγούστου 2016 και ώρα 7:30 το πρωί από το λιμάνι της Βόνιτσας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο λιμάνι της Κορωνησίας το αργότερο έως τις 6:30 το πρωί, ώστε να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και στη συνέχεια να επιβιβαστούν στις βάρκες και να περάσουν απέναντι στη Βόνιτσα.

ΑΓΩΝΑΣ
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι ένα πέρασμα περίπου 11χλμ. από τη Βόνιτσα έως την Κορωνησία. Τον κάθε κολυμβητή – κολυμβήτρια θα συνοδεύει ατομικό σκάφος. Συγχρόνως θα υπάρχουν σημαδούρες που θα δεικνύουν την ορθή πορεία της διαδρομής. Το σημείο τερματισμού είναι το λιμάνι της Κορωνησίας. Η λήξη του διάπλου θα δοθεί τρεις (3) ώρες μετά την άφιξη του πρώτου κολυμβητή.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά την ολοκλήρωση του Διάπλου θα ακολουθήσουν απονομές αναμνηστικών κυπέλων και μεταλλίων στην Κορωνησία.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στους διοργανωτές. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα.

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Διάπλου θα περιπολούν διασωστικά σκάφη με εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρη ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό από τη Lifeguard Hellas.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά το Open Water. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.). Πριν την εκκίνηση οι αθλητές/τριες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. Δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο κολυμβητής να ακουμπήσει το συνοδευτικό σκάφος, παρά μόνο για ανεφοδιασμό. Εφ’ όσον υποπέσει αυτό στην αντίληψη των διοργανωτών ο Αλυτάρχης έχει το δικαίωμα ακύρωσης του κολυμβητή.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δεν υπάρχει οικονομικό κόστος συμμετοχής

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στο διάπλου έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και ξένοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων www.arta.gr έως και την Κυριακή 24 Ιουλίου. Αιτήσεις που θα σταλούν μετά την ημερομηνία αυτή θεωρούνται εκπρόθεσμες και απορρίπτονται εκ των προτέρων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 25. Στην περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβούν τον αριθμό αυτό θα γίνει επιλογή από την οργανωτική επιτροπή. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν από τους διοργανωτές για την έγκριση της συμμετοχής τους με απαντητικό e-mail.
Δήμος Αρταίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...