ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Η κακή πλευρά των πολεμικών τεχνών...Ένα άσχημο γεγονός που συνέβη στην περιοχή μας - παράδειγμα προς αποφυγή...!



Ο Αθλητισμός είναι πολύτιμος για την κοινωνία μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας.
Στην περιοχή μας ο Ευκλέας Λευκάδος , οι δάσκαλοί του , και οι Αθλητές του μας έκαναν περήφανους για όσα πρόσφεραν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο που έγινε στην Αγγλία...
Όμως μάθαμε ένα πολύ άσχημο περιστατικό που βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τον Ευκλέα και τους ανθρώπους του , αλλά με ένα εκπαιδευτή Τάε Κβον Ντο άλλου Συλλόγου της περιοχής μας.
Ο εν λόγω εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών προκάλεσε βαριές σωματικές βλάβες σε ηλικιωμένο άνω των 60 ετών σπάζοντάς του το πόδι με αποτέλεσμα να κατηγορείται τώρα για κακούργημα!!!
Βέβαια τον λόγο έχει η δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό και θα φανεί το άδικο ή όχι της πράξης...
Έχουμε στην διάθεσή μας το όνομα του εκπαιδευτή και του Συλλόγου του αλλά δεν θα γράψουμε τίποτα περισσότερο γιατί δεν είναι στην δικαιοδοσία μας...
Όμως από μόνο του το γεγονός είναι παράδειγμα προς αποφυγή για όλους όσους εμπλέκονται με τον αθλητισμό και πιο πολύ με όσους ασχολούνται με την εκμάθυνση πολεμικών τεχνών...

Τι είναι το  taekwondo ;      Και ποιες οι ηθικές αξίες του;
Το Taekwondo είναι μια από τις πιο συστηματικές και πλέον επιστημονικά εμπεριστατωμένες πολεμικές τέχνες της Κορέας, 
η οποία διαμορφώθηκε μέσα από μια εξέλιξη 2.000 ετών. 
Αυτό που κάνει το Taekwondo ξεχωριστό είναι ότι διδάσκει πολλά περισσότερα εκτός από την μαχητική ικανότητα και την άριστη φυσική κατάσταση. Βασικός στόχος του αθλήματος είναι η πειθαρχεία και η εκπαίδευση του νου, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη ενός ηθικού χαρακτήρα και της ενίσχυσης του πνεύματος.
Από αγωνιστικής πλευράς το Taekwondo δίνει έμφαση στην ακρίβεια, την ταχύτητα και την δύναμη. 
Οι τεχνικές βελτιώνονται συνεχώς και για αυτό το σύγχρονο Taekwondo είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη και πιο προχωρημένη μορφή πολεμικής τέχνης στον κόσμο.

Σήμερα, έχει γίνει ένα παγκόσμιο άθλημα που έχει κερδίσει διεθνή φήμη και βρίσκεται ανάμεσα στα επίσημα Ολυμπιακά Αθλήματα.
Το άθλημα έχει πάνω από 60 εκατομμύρια επαγγελματίες σε 204+ χώρες και διέπεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Taekwondo (WTF).
Αξίζει να σημειωθεί ότι μια πιο προσεκτική ματιά στην έννοια των λέξεων Tae kwon do σημαίνει “Τέχνη γροθιών και λακτισμάτων” και συγκεκριμένα tae=πόδι, kwon=γροθιά καιdo=τέχνη ή νου. Αυτό σημαίνει ότι ο αθλητής του Taekwondo πρέπει να εκτελεί τον σωστό συνδυασμό γροθιών και λακτισμάτων ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ελέγχει με ηρεμία όλα τα μέλη του σώματός του, ακόμη και την αναπνοή.

Σήμερα πολλοί πιστεύουν ότι το Taekwondo ως Τέχνη είναι διαφορετικό από το Taekwondo ως Ολυμπιακό Άθλημα, συγκεκριμένα πιστεύουν ότι η αθλητική προέκταση του Taekwondo ενδιαφέρεται μόνο για τη μάχη.

Σίγουρα τόσο η Τέχνη όσο και το Άθλημα του Taekwondo εστιάζουν στην τεχνική και την πνευματική διάσταση του αθλητή με στόχο “Μια καλή και ισορροπημένη ζωή“. 
Η Τέχνη του Taekwondo ασχολείται συστηματικά με αυτό που λέγεται Πούμσε (φόρμα), ενώ το άθλημα του Taekwondo σχετίζεται άμεσα με το Κιορούγκι (σύγκρουση).
Τα Πούμσε είναι ένα σύστημα κινήσεων επίθεσης και άμυνας, οι οποίες εκτελούνται σε μια προκαθορισμένη σειρά…
Το Κιορούγκι, το οποίο αρχικά χρησιμοποιούταν στη μάχη, εξελίχθηκε σε ένα άθλημα με κανόνες και κανονισμούς…
Τόσο η Τέχνη, όσο και το Άθλημα έχουν τις ίδιες αξίες και μαζί συνυπάρχουν αρμονικά κάτω από την ονομασία Taekwondo.

Σας προτείνουμε να πλησιάσετε τους υπευθύνους του Ευκλέα Λευκάδας για να γνωρίσετε μαζί τους το άθλημα εκπαιδεύοντας νου και σώμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...