ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ....ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ ΤΟΥ Κ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΒΟΝΙΤΣΑΣ...!


Στην φωτό είναι μια παραδοσιακή γυριστή κολοκυθόπιτα αλμυρή στον ξυλόφουρνο του Μοναστηριώτη Κώστα Πετρόπουλου!!!
Ο συντοπίτης μας αξίζει συγχαρητηρίων διότι μπόρεσε το πατρικό του σπίτι στο Μοναστηράκι Βόνιτσας να το ανασκευάσει και να ζει εκεί όμορφες παραδοσιακές οικογενειακές στιγμές όταν πάει για διακοπές...!
Με αφορμή αυτή την πίτα που πολύ θα θέλαμε να δοκιμάσουμε στην πραγματικότητα , 
σας δίνουμε μια συνταγή για αλμυρή κολοκυθόπιτα με χειροποίητο φύλλο από :
http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr...!




Αλμυρή κολοκυθόπιτα για κάθε ώρα με σπιτικό φύλλο.




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

5 κολοκυθια μεγαλα
2 μεγαλα κρεμμυδια
5 φρεσκα κρεμμυδακια
1/2 ματσακι ανηθο
1/2 ματσακι μαιντανο
Δυοσμο
4 αυγα
1 τεταρτο και κατι,τυρι φετα
Αλατι,πιπερι
Λαδι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
4 φλυτζανια αλευρι (ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΨΩΜΙ)
2 κ σουπας λαδι
1κ.σουπας ξυδι
1κ.σουπας ζαχαρη
2κ.γλυκου αλατι
1 ποτηρι νερο χλυαρο (και αναλογα μπορει να συμπληρωσουμε κι αλλο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και τριβουμε τα κολοκυθια στον τριφτη,και τα αφηνουμε με λιγο αλατι
στο σουρωτηρι,να βγαλουν τα υγρα τους.



Στη συνεχεια τα βαζουμε σε μια
μεγαλη λεκανη,με τα υπολοιπα υλικα..κομμενο ανηθο,μαιντανο,δυοσμο,αυγα,
την τριμμενη φετα, τα κρεμμυδακια ξερα και φρεσκα,αλατακι,πιπερακι λιγο λαδι και τα ανακατευουμε καλα.


Για την ζυμη τωρα αν θελετε την φτιαχνετε στο μιξερ οπως θα δειτε
στη φωτο.
Βαζουμε το αλευρι και τα υπολοιπα υλικα στο μιξερ



και τελος το χλυαρο νερο και βαζουμε σε λειτουργια το μιξερ ριχνοντας σιγα σιγα το χλυαρο
νερο μεχρι η ζυμη μας να γινει μαλακη.




Την βγαζουμε την τυλιγουμε σε σελοφαν
και την αφηνουμε να ξεκουραστει για 1/2 ωρα.



Στην συνεχεια την χωριζουμε σε 6
μπαλιτσες σκεπασμενες με βρεγμενη πετσετα.



Για να ανοιξουμε τωρα το φυλλο
ριχνουμε αλευρακι στην επιφανεια του τραπεζιου παιρνουμε ενα κομματι ζυμη και αρχιζουμε
να πλαθουμε μεχρι να γινει το φυλλο λεπτο και να εξεχει εξω απο το ταψι.









Αλοιφουμε το ταψι με λαδι στρωνουμε το φυλλο,το λαδωνουμε,και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια
μεχρι να στρωθουν απο κατω τα 3 πρωτα φυλλα.



Στη συνεχεια ριχνουμε το υλικο μας,








στρωνουμε απο πανω
τα φυλλα αφου πρωτα τα εχουμε λαδωσει.Ολα τα φυλλα που εξεχουν τα γυριζουμε προς τα μεσα.Τελος την χαραζουμε,



ριχνουμε λαδακι,και την ραντιζουμε με νερακι.









Εχουμε προθερμανει τον φουρνο,και την ψηνουμε στους 200 βαθμους στον αερα
για 1 ωρα περιπου.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Για να κερδισετε χρονο,μπορειτε να βαλετε ετοιμο φυλλο κρουστας.
Αξιζει να την φτιαξετε,ειναι φανταστικη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...