ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Σε έκτακτη ανάγκη η Λευκάδα...Ρίψεις νερού από ελικόπτερο Έρικσον...Διαβάστε τα τελευταία νέα...!Ρίχνει νερό το πυροσβεστικό ελικόπτερο S-64 Έρισκον το οποίο είναι χωρίς κάδο ( διασπείρει το νερό )

Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Παναγία των ξένων...
Μεταφέρονται εκτός εκκλησίας αντικείμενα και εικόνες...

Καίγονται σπίτια ( πάνω από 10 ) και κινηματογράφος «Απόλλων» ..

Η πυρκαγιά  που ξεκίνησε στην οδό Λοχαγού Ροντογιάννη, στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας εκεί που βρίσκεται το κτίριο της Βιβλιοθήκης , βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού...

Μερικά από τα σπίτια είναι ξύλινα με λαμαρίνες..Οπότε είναι εύκολη η μετάδοση της φωτιάς...
Τα σοκάκια πολύ μικρά και τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να περάσουν...Καικ επίσης τα ιδιωτικά οχήματα μπλοκαρίστηκαν μεταξύ τους μεγαλώνοντας το πρόβλημα....

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ert.gr :
Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην παλιά πόλη της Λευκάδας και έχει κάψει ήδη έξι σπίτια καθώς και τον ιστορικό κινηματογράφο «Απόλλων». Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 11.30 ενώ γρήγορα ζητήθηκε ενίσχυση από τους ομόρους νομούς αφού η ξύλινη κατασκευή των σπιτιών ενέχει κίνδυνο άμεσης εξάπλωσης σε μεγάλο μέρος της πόλης. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Ιονίων Νήσων της Π.Υ. Ευθ. Γεωργακόπουλο έχουν ριχθεί 50 άνδρες με 15 οχήματα ενώ από την Ανδραβίδα εστάλη ελικόπτερο Έρικσσον προκειμένου να βοηθήσει τις επίγειες δυνάμεις.
Τραυματισμοί δεν σημειώθηκαν κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς αλλά θεωρείται μεγάλο πλήγμα η καταστροφή του ιστορικού κινηματογράφου ενώ κινδύνευσε η δημοτική βιβλιοθήκη, το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού και o I. Ναός της Παναγίας των Ξένων από την οποία απομακρύνθηκαν κειμήλια.
  
 
ΔΕΙΤΕ   ΕΔΩ  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΜΕ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ...ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ  ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...