ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Η «Xρυσή» ολυμπιονίκης Α.Κορακάκη : Από ένα τραγικό προπονητήριο στην κορυφή του Ολύμπου...!



ΑΡΘΡΟ  ΤΗΣ  ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ  ΣΠΑΝΕΑ  ΣΤΗΝ  kathimerini.gr

«Xρυσή» ολυμπιονίκης η Αννα Κορακάκη

Από ένα τραγικό προπονητήριο στη Δράμα, βρέθηκε στην κορυφή του Ολύμπου. 
Η Αννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο σπορ πιστόλι 25 μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, και έγινε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που συνέλεξε δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση. Τ
ελευταία φορά που είχε γίνει κάτι παρόμοιο ήταν το 1912 με τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα στον στίβο (1912).

Από τους προκριματικούς, η Αννα Κορακάκη έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. 
Με τις οδηγίες του πατέρα και προπονητή της, Τάσου, προκρίθηκε στην επόμενη φάση με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε 40 αθλήτριες και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στον τελικό. Ηταν η μόνη που βρήκε στόχο στις πρώτες πέντε βολές και, παρόλο που έπεσε στην τρίτη θέση, βρήκε την ψυχραιμία και επανήλθε στην πρώτη. 
Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο αντιμετώπισε τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς. Ενας τελικός-θρίλερ.

Η αρχή ήταν η ιδανική για την Ελληνίδα αθλήτρια, αλλά ενώ προηγείτο 6-0 το άγχος βάρυνε το... χέρι της. 
Η 34χρονη Γερμανίδα κατάφερε να ισοφαρίσει (6-6) αλλά εκεί φάνηκε η ψυχραιμία της 20χρονης από τη Δράμα. 
Στο όγδοο και τελευταίο σετ, η Αννα Κορακάκη ήταν εύστοχη σε τέσσερις και η Καρς σε 3. Με 8-6 κατέκτησε το 112ο γαλανόλευκο μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το 13ο για τη σκοποβολή. «Εύχομαι η διάκριση να αποτελέσει έναυσμα για τα νέα παιδιά να μπουν στα σκοπευτήρια. Την ώρα που ήμουν στο βάθρο πέρασαν από το μυαλό μου όλες οι δυσκολίες που πέρασα για να βρεθώ εδώ», δήλωσε η νεότερη Ελληνίδα «χρυσή» ολυμπιονίκης.

«Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25μ. στο αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής . 
«Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. 
Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου». 
Εκτός από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την χρυσή ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, την οποία και συνεχάρη, τόσο την ίδια όσο και τον πατέρα της.



Prime Minister GR
✔@PrimeministerGR

Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή!Θερμά συγχαρητήρια, Άννα!


Τα συγχαρητήριά του για τη μεγάλη επιτυχία της Άννας Κορακάκη έστειλε με ανάρτησή του στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Για μια ακόμη φορά η Άννα Κορακάκη πέτυχε διάνα! Μας έκανες υπερήφανους! Συγχαρητήρια! " ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ.

«Θερμά συγχαρητήρια κ. Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κάνατε την Δράμα , την Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα υπερήφανη. Για άλλη μία φορά καταφέρατε να ανατριχιάσουν οι απανταχού Έλληνες, και πόσο μάλλον αυτή τη φορά που ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από την Βραζιλία σε όλον τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας» αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του στην Άννα Κορακάκη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.



ΠΑΜΑΚ- UOM @univofmacedonia
Συγχαρητήρια Άννα Κορακάκη! Μας έκανες όλους υπερήφανους! Το @univofmacedonia φωταγωγείται απόψε για τη χρυσή ολυμπιονίκη φοιτήτριά μας!


ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

Εντυπωσιακή η κωπηλασία.
Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση των πληρωμάτων μας στην κωπηλασία. Τόσο οι Νικολαΐδου - Ασουμανάκη στο διπλό σκιφ όσο και οι Παναγιώτης Μαγδανής, Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Πέτρου και Σπύρος Γιάνναρος, στην τετράκωπο ελαφρών βαρών, προκρίθηκαν στους αντίστοιχους τελικούς. Kαι τα δύο πληρώματά μας θα διεκδικήσουν μετάλλια στις 11 Αυγούστου.

Στην ιστιοπλοΐα, ο Βύρων Κοκκαλάνης (RSX) έπεσε στην 4η θέση και η Αγγελική Σκαρλάτου στη 15η (πέντε κούρσες). Στα Φινν, ο Γιάννης Μιτάκης είναι 18ος (δύο ιστιοδρομίες). Στην κολύμβηση, ο Κριστιάν Γκολομέεβ έκανε πανελλήνιο ρεκόρ (48,68), στα 100 μ. ελεύθερου, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς. Κατετάγη 20ός. Στα 200 μ. προσθίου, ο Π. Σαμιλίδης με 2.12,68 ήρθε 35ος και ο Δημήτρης Κουλούρης με 2.14.86, 35ος. Η Ευαγγελία Ψάρρα στην τοξοβολία αποκλείστηκε στη φάση των «64» και ο Ρομάν Μουστόπουλος στο τζούντο (81 κ.) έχασε από τον Ντιέγκο Τούρσιος με Ιππόν.

Στο σημερινό ολυμπιακό πρόγραμμα, η αρχή για τα ελληνικά χρώματα θα γίνει με την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (14.30) στο ξίφος ασκήσεως. Αντίπαλός της θα είναι η Ντο από το Βιετνάμ. Στις 15.30, στην κωπηλασία, οι Αγγελόπουλος, Τζιάλλας, Τσίλης, Χρήστου θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό της τετρακώπου. Mισή ώρα αργότερα, ο Γιάννης Ταμουρίδης θα πάρει μέρος στην ατομική χρονομέτρηση.

Δύσκολη αναμένεται για την εθνική ομάδα πόλο η αναμέτρηση με την Ουγγαρία (10.20). Οι «Μαγυάροι» έχουν δύο ισοπαλίες και χρειάζονται τη νίκη. «Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Οι παίκτες μου είναι αποφασισμένοι να κάνουν... κατάθεση ψυχής», δήλωσε ο προπονητής Βαγγέλης Βλάχος.

Για τέταρτη φορά θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς ο Ηλίας Ηλιάδης. Στις 16.54, ο τζουντόκα θα αντιμετωπίσει τον Κινέζο Σουνζχάο Τσενγκ. Ο 25χρονος ήταν τρίτος στο ασιατικό πρωτάθλημα. Οι δύο αθλητές έχουν βρεθεί μία φορά αντιμέτωποι με νικητή τον δύο φορές ολυμπιονίκη μας.

Στην ιστιοπλοΐα (19.05), εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα συνεχίσει την προσπάθειά του ο Γιάννης Μιτάκης (Φινν), και θα αρχίσουν οι Μάντης - Καγιαλής (470) και Μπεκατώρου - Πατενιώτης (Νάκρα). Στις 19.35, ο Απόστολος Χρήστου θα «πέσει» στα 200 μ. υπτίου και στις 20.19, ο Ανδρέας Βαζαίος θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ημιτελικούς των 200 μ. μεικτής ατομικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...