ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η παράδοση μεγάλου τμήματος της Ιόνιας οδού στην Αιτ/νία...!

geg-ionia3

Συνεχίζεται η χρηματοδοτική ροή από το Υπουργείο Υποδομών στους αυτοκινητόδρομους με σκοπό τα έργα να προλάβουν να ολοκληρωθούν εν μέρει τον Μάρτιο του 2017 και συνολικά τον Αύγουστο.
Συγκεκριμένα με 2 αποφάσεις που αφορούν τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65, το ΥΠΟΜΕΔΙ αποφάσισε:
-εντολή πληρωμής 13.357.143 ευρώ για την πληρωμή του 7ου λογαριασμού για την καταβολή Χρηματοδοτικής Συμβολής Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 7.2.8 της Σύμβασης παραχώρησης.

-εντολή πληρωμής 42.857.143 ευρώ για την πληρωμή του 8ου λογαριασμού για την καταβολή Χρηματοδοτικής Συμβολής Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 7.2.8 της Σύμβασης παραχώρησης.

Επίσης υπήρξε ακόμα μία απόφαση που αφορά τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού καθώς εγκρίθηκε πίστωση ποσού 21.085.240 για την πληρωμή της 15ης τμηματικής Καταβολής της 3ης δόσης της Χρηματοδοτικής Συμβολής του Δημοσίου των άρθρων 7.2.5 και 7.2.8 της Σύμβασης Παραχώρησης.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ


Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 3 ακόμα «κορδέλες» για την παράδοση σε λειτουργία νέων αυτοτελών τμημάτων στους αυτοκινητόδρομους.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται η λειτουργία της Περιμετρικής Καλαμάτας μήκους 11χλμ που ολοκληρώνει πλήρως τον Αυτοκινητόδρομο Μορέα.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η πρώτη παράδοση τμήματος στην Ιόνια Οδό πιθανότατα για το Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς-Αμφιλοχία χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα και για επιπλέον τμήμα. 

Τέλος μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται και η λειτουργία του επόμενου τμήματος της Ολυμπίας Οδού Κιάτο-Ξυλόκαστρο.


ΠΗΓΗ : Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com                          agriniopress.gr

2 σχόλια:

  1. Πολυ καλα νεα! Το μονο που με απλά απασχολει ειναι το επιπλεον κοστος απο τα διοδια. Ξερει κανεις κατι σχετικα με αυτο? Επισης η συντομογραφια του υπουργειου ειναι ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. (Για το agriniopress.gr φυσικα το γραφω το τελευταιο σχολιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αφορμή την ερώτησή σας ψάξαμε στο διαδίκτυο και διαβάσαμε ότι θα γίνουν 4 σταθμοί διοδίων και 10 πλευρικοί...
    Αν και το κόστος για τα διερχόμενα αυτοκίνητα δεν έχει ακόμα κλειδώσει , οι πληροφορίες λένε για 12 ευρώ για όλη την διαδρομή Αντίρριο - Ιωάννινα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...