ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Swim the Canal : 383 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ...Η Βόνιτσα ήταν εκεί με τον Β.Μπεκιάρη...!


27/09/2016 : 
ΓIA ΠPΩTH ΦOPA ΣTHN IΣTOPIA THΣ ΔIΩPYΓAΣ TOY IΣΘMOY AΠO TO ETOΣ KATAΣKEYHΣ K IΔPYΣH THΣ 1893 ΠPAΓMATOΠOIEITAI O ΠPΩTOΣ KOΛYMBHTIKOΣ ΔIAΠΛOΥΣ (AΓΩNAΣ 6km) ME THN ONOMAΣIA SWIM THE CANAL.


Η Βόνιτσα ήταν εκεί με τον Βαγγέλη Μπεκιάρη που τιμά την Βόνιτσα και στον διάπλου του Αμβρακικού...
Ο Σταύρος Πάτσης δεν μπόρεσε να πάρει άδεια από την υπηρεσία του και δεν αγωνίστηκε...
Δεν πειράζει...Του χρόνου Βαγγέλης και Σταύρος θα είναι μαζί...


Τις φωτό τις πήραμε από το προφίλ του Δημήτρη Γαλιάτσου τον οποίο ευχαριστούμε...


Δείτε παρακάτο αναλυτικό άρθρο για τον αγώνα...Swim the Canal: 383 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : http://artandpress.gr/

Διοργανωτής ήταν η «SWIM ACROSS CORINTH CANAL» και η συμμετοχή ήταν ανοιχτή για το κοινό και σε ηλικίες από 13 έως και 80 ετών. Μετείχαν 375 άτομα και τερμάτισαν όλοι, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες.
Ο τερματισμός ήταν μέσα στο νερό, με ειδικά διαμορφωμένη αψίδα μέτρησης χρόνου. Υπήρχαν 14 ηλικιακές κατηγορίες και στους 14 νικητές κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν συλλεκτικά ξύλινα κύπελλα με αρίθμηση.
Η Διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου αποτέλεσε έργο τομή για την Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα, καθώς ένωσε τον Κορινθιακό κόλπο με τον Σαρωνικό κι έτσι έδωσε τη δυνατότητα στα καράβια να αποφύγουν τον δαπανηρό και χρονοβόρο περίπλου της Πελοποννήσου για να φτάσουν στον Πειραιά ή για να κινηθούν μεταξύ Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1880 και ολοκληρώθηκαν το 1893 και ήταν αποτέλεσμα της τότε αναπτυξιακής πολιτικής του πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη.
Το πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 24,6μ. (στο βυθό στενεύει έως τα 21μ.) και το βάθος φτάνει στα 7,5 και 8 μέτρα. Τα θαλάσσια ρεύματα, που αλλάζουν κάθε έξι ώρες, εκ των πραγμάτων καθόρισαν την ώρα εκκίνησης του αγώνα ώστε να διευκοληνθούν οι κολυμβητές, ενώ λειτούργησε κι ένας σταθμός ανεφοδιασμού-υδροδοσίας.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ekorinthos


Δείτε βίντεο από το novasports.gr ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...