ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας βραβεύει τον Παραολυμπιονίκη του Ρίο Δ.Μπακοχρήστο...!


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ 
Δ. ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΥ  ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 
ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Τον Παραολυμπιονίκη της Παραολυμπιάδας του Ρίο 2016 Μπακοχρήστο Δημήτρη από το Μοναστηράκι Ακτίου Βόνιτσας θα τιμήσει ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας 
το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην Πλατεία της Βόνιτσας στις 17.00 μμ.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος θα βραβευτεί από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας , το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και την Κοινότητα ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ , που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την συμμετοχή τους η Ορχήστρα του Γυμνασίου Βόνιτσας και η Χορωδία του Γυμνασίου Βόνιτσας. Την εκδήλωση θα ζεστάνουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες του David και του Θάνου.

Τα παιδιά του γυμνασίου Βόνιτσας θα είναι εκεί να γεμίσουν μελωδίες την εκδήλωση και να τιμήσουν τον Παραολυμπιονίκη Μπακοχρήστο Δημήτρη

Δύο λόγια για τον Δήμητρη :

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος είναι κάτοικος Μοναστηρακίου Βόνιτσας. Γεννήθηκε το 1983 και είναι γιος του Παναγιώτη και της Ευσταθίας Μπακοχρήστου το γένος Κατσαμπίρη με αδέλφια την Μαριάννα και τον Χρυσοβαλάντη.

Ασχολείται με το τυροκομείο που έχει στο χωριό, σε μια οικογενειακή επιχείρηση με τον πατέρα του και τον αδελφό του.

Από μικρός του άρεσε ο αθλητισμός και περισσότερο το ποδόσφαιρο αλλά για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Το άθλημα που ασχολείται σήμερα είναι η άρση βαρών σε πάγκο, που το άθλημα αυτό στην περιοχή μας ήταν και είναι άγνωστο αλλά χάριν του Δημήτρη άρχισε να γίνεται γνωστό.

Από τύχη θα μπορούσαμε να πούμε ξεκίνησε με την Άρση Βαρών , αφού μια μέρα συναντήθηκε τυχαία σε ένα κατάστημα στην Λευκάδα το 2009 με τον σημερινό προπονητή του Χρήστο Τριφύλλη, ο οποίος τον πλησίασε και τον ρώτησε αν ασχολούνταν με τον αθλητισμό, τον ενημέρωσε πως είναι προπονητής σε σύλλογο στα Γιάννενα, στην άρση βαρών και του έκανε την πρόταση να ασχοληθεί με την άρση βαρών σε πάγκο.

Δέχτηκε την πρότασή του αν και ήταν μακριά από τα Γιάννενα το Μοναστηράκι και άρχισε να γνωρίζει σιγά σιγά το άθλημα.

Πηγαινοερχόταν στα Γιάννενα και του άρεσε πάρα πολύ όταν στις αρχές του 2010 άρχισε να κάνει προπονήσεις. Για ένα χρόνο περίπου πηγαινοερχόταν στην Λευκάδα σε γυμναστήριο όπου ήταν γνωστή γυμνάστρια του Τριφύλλη και δυο φορές το μήνα πήγαινε στα Γιάννενα για να τον επιβλέπει ο προπονητής του.

Εδώ και δυο χρόνια κάνει προπονήσεις σε χώρο στην Κοινότητα Μοναστηρακιόυ όπου έχει βάλει δικά του όργανα γυμναστικής που του τα έχει δώσει η Ομοσπονδία της Άρσης βαρών.

Επίσης πηγαινοέρχεται πολλές φορές στην Θεσσαλονίκη όπου είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής του Δημήτριος Ιωαννίδης και η εθνική ομάδα όταν έχει προετοιμασία.

Το άθλημα αυτό το αγάπησε πάρα πολύ ο Δημήτρης και από τον σύλλογο των Ιωαννίνων πέρασε στην Εθνική ομάδα Άρσης Βαρών σε πάγκο.

-Λαμπαδηδρόμος τον Μάιο του 2012 στην Ολυμπιακή φλόγα που πέρασε από την Βόνιτσα για τους αγώνες του Λονδίνου.

-Λαμπαδηδρόμος στα Γιάννενα το Καλοκαίρι του 2013 για τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες που γίνονται στην Ρωσία.

Οι επιτυχίες άρχισαν να έρχονται νωρίς και μας έκανε όλους υπερήφανους:

-Πρωταθλητής Ελλάδος το 2010, 2011, 2012, 2013, και 2014. Κάτοχος Πανελλήνιου ρεκόρ Ανδρών στην κατηγορία των 54 κιλών.

-3η θέση στο παγκόσμιο διεθνές τουρνουά με Ευρωπαϊκό ρεκόρ τον Φεβρουάριο του 2013 στο Dubai.

-2η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ρωσία το Μάιο του 2013.

-1η Θέση στους αγώνες στην Ουγγαρία τον Ιανουάριο -2014 και

-1η Θέση στους αγώνες στην Ουγγαρία τον Νοέμβριο 2015.

Στο Ρίο Παρότι ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνιστικέ με πρόβλημα τραυματισμό ( ήταν η αιτία που έμεινε μακριά από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 181 κιλά ) έδωσε έναν συναρπαστικό αγώνα, και σηκώνοντας 162 κιλά στην πρώτη του προσπάθεια, πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Αξίζει να τονιστεί το κατόρθωμα αυτών των αθλητών, που σηκώνουν 3 και 4 φορές το σωματικό τους βάρος (ο Μπακοχρήστος ζυγίζει 52,57 κιλά

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στην πλατεία της Βόνιτσας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 17.00 μμ για να τιμήσετε με την παρουσία σας τον Δημήτρη Μπακοχρήστο και να χειροκροτήσετε την προσπάθεια των παιδιών της ορχήστρας και της χορωδίας του Γυμνασίου Βόνιτσας.

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...