ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Το ΒΟΝΙΤΣΑ ΝΕΑ στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ.Χαρδαβέλα «Ζεϊμπέκικο του νικητή»...!


Το ΒΟΝΙΤΣΑ ΝΕΑ βρέθηκε στο κατάμεστο φουαγιέ 
του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ,
όπου ο Πειραιώτης Δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας παρουσίασε το βιβλίο του , το «Ζεϊμπέκικο του νικητή» , εξιστορώντας μέσα από τα μάτια του γιου του Κωσταντίνου το χρονικό της νικηφόρας μάχης του με τον καρκίνο...!



Γράφει ο ίδιος ο Κώστας Χαρδαβέλας  :

«Μια ραψωδία θριάμβου της ανθρώπινης ψυχής, που ξεκίνησε επτά χρόνια πριν. Αρχές καλοκαιριού του 2009. Όταν µε χτύπησε ο καρκίνος. Την ίδια ακριβώς εποχή που έβλεπα την οικονοµική κρίση να παίρνει παραµάζωµα τη χώρα µου και ένιωθα τις πρώτες σεισµικές δονήσεις στη δουλειά µου, στο Alter. Τρία σε ένα δηλαδή. Μια κόλαση 3D. Τραγωδία τριών διαστάσεων. Το τζακπότ της καταστροφής».


Συγκινητική ήταν η βραδιά που έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου “Κώστας Χαρδαβέλλας – Το ζεϊμπέκικο του νικητή” που κυκλοφορεί από τiς Εκδόσεις Πατάκη, του Κωσταντίνου Χαρδαβέλα, γιου του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλα που τα τελευταία 25 χρόνια μένει μαζί με την οικογένεια του στο Π.Φάληρο.
Το πάνελ της παρουσίασης - πέραν του Κώστα Χαρδαβέλλα - αποτελούνταν από το γιο του Δημοσιογράφου και συγγραφέα του βιβλίου Κωνσταντίνο Χαρδαβέλλα, από τον Γενικό Γραμματέα των Παλαίμαχων του Ολυμπιακού Αντώνη Γλύκα και από τον δημοσιογράφο-στιχουργό-μουσικό παραγωγό και αδελφικό φίλο του Δημοσιογράφου Αντώνη Ανδρικάκη.


Η μάχη του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλα με τον καρκίνο μέσα από τα μάτια του γιου του, όπως περιγράφεται στις σελίδες του βιβλίου, ζωντάνεψε μπροστά στους εκλεκτούς καλεσμένους...

Να θυμίσουμε ότι ο γνωστός δημοσιογράφος έχει δηλώσει στο παρελθόν :
"Έκανα πολύ σκληρές χημειοθεραπείες - Μου αλλοίωσαν τα πάντα"


Ξεχωριστά στιγμιότυπα της βραδιάς ήταν η απονομή του κυπέλλου των παλαίμαχων του Ολυμπιακού στον Κώστα Χαρδαβέλα, για τη νίκη που πέτυχε απέναντι στον Καρκίνο.
Ήταν εκεί ο πρόεδρος των παλαιμάχων Αντώνης Γλύκας.


Στην ομιλία του ο Κώστας Χαρδαβέλλας καταχειροκροτήθηκε,για μια ομιλία η οποία θα πρέπει να παίζει στα Αντικαρκινικά Νοσοκομεία της χώρας!




Το βιβλίο Κώστας Χαρδαβέλας-Το ζεϊμπέκικο του νικητή, δείχνει ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματάμε τον αγώνα είτε παλεύουμε με τον καρκίνο, είτε με οποιοδήποτε άλλη δυσκολία της ζωής. 
Γι αυτό και το βιβλίο είναι αφιερωμένο στους μαχητές της ζωής και όχι στους νικητές. 
Γιατί όποιος αγωνίζεται είναι νικητής όποια κι αν είναι 
η έκβαση της μάχης.


Παλαιότερα ο γιος Κ.Χαρδαβέλας ( έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα του ) είχε διευκρινίσει : 
< Τυπικά είμαι ο συγγραφέας, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που έκανα ήταν να πάρω τα χιλιάδες χειρόγραφα που μου χάρισε ο πατέρας μου, στα οποία αποτυπώνονταν όσα έζησε το καλοκαίρι του 2009 παλεύοντας με τον καρκίνο και να τα κάνω βιβλίο. 
Του δώσαμε έναν τίτλο με δυο σκέλη : 
το δεύτερο είναι “Το ζεϊμπέκικο του νικητή” και θα καταλάβετε στη συνέχεια τι σημαίνει αυτό. 
Το πρώτο, είναι το όνομά του πατέρα μου, “Κώστας Χαρδαβέλλας” γιατί είναι ο ήρωας της ιστορίας. 
Κυρίως όμως είναι ο δικός μου ήρωας >.


Οι παρουσίες ήταν πολλές.
Βουλευτές Δημοτικοί Σύμβουλοι ποδοσφαιριστές δημοσιογράφοι και πολύς κόσμος...
Ξεχώρισαν οι παρουσίες των :

Γεωργίας Γεννιά Βουλευτού Α Πειραιά, Αντιπεριφερειαρχών Πειραιά & Νήσων κ.κ. Γαβρίλη και Χατζηπέρου, Γιώργου Δαβάκη Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Κυριάκου Σιγαλάκου Αντιδημάρχου Πειραιά, Χρήστου Πάλλη τ. Δημάρχου Μεθάνων και τ. Προέδρου ΕΟΤ, Υποδιοικητή Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας κ. Κούρλα, τ. Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά & τ. Διοικητή ΕΟΠΠΕΠ Γιάννη Βουτσινά, Τομεάρχη ΑΝΕΛ Α & Β Πειραιά Ιωακείμ Παπάκη, Κοινοτικού Συμβούλου Πειραιά Ιωάννη Αλιφραγκή,Λάζαρου Παπαζαφείρη Δημοτικού Υπαλλήλου που συνέδραμε στην ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης, παλαίμαχων Ολυμπιακού, καλλιτεχνών κ.κ. Βενετσάνου και Πετρόπουλου, Εκδότη Piraeuspress.gr ( από εκεί έχουμε κάποια στοιχεία του ρεπορτάζ ) και προσωπικού φίλου του Κώστα Χαρδαβέλα Σαράντου Ευσταθόπουλου.



































ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ : ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΤΣΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...