ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΝΩΝ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ( ΜΠΟΥΧΑΛΗ )ΜΕ ΞΕΝΑΓΟ ΤΟΝ ΚΑΠΤΕΝ ΜΠΟΜΠΟ ΠΡΕΒΕΖΑ...!



Η Λέσχη Γαστρονομίας Πρέβεζας ταξιδεύει ανά τον κόσμο όποτε της δίνεται η ευκαιρία, κάνοντας πολύπλοκο το θέμα της γευσιγνωσίας και της γαστρονομίας.
Έτσι μια ομάδα Πρεβεζάνων σκέφτηκε να απλοποιήσει το θέμα και να … ταξιδεύει σε κοντινούς προορισμούς όπου υπάρχει μια μοναδική ποικιλία γεύσεων και γαστρονομικών εμπειριών.
Πρώτος σταθμός η Βόνιτσα, όπου οι άνθρωποι εκεί έχουν αναδείξει σε μυσταγωγία το ψήσιμο και την κατανάλωση εκλεκτών μεζέδων από τοπικά κρέατα.

Το σπληνάντερο, το κοκορέτσι, μικρά ψητά τεμάχια προβατίνας και κοντοσούβλια αποτελούν την αιχμή του δόρατος ενώ δεν αποκλείεται στη γύρω περιοχή να βρεις ψητά αρνιά και γουρουνόπουλα. 
 Χωρίς … όπλα, μπαλάσκες και κράνη λοιπόν, οι 5 Πρεβεζάνοι της φωτό έκαναν εκστρατεία στη γειτονική Βόνιτσα και απόλαυσαν τα μεζεδάκια σε ψητοπωλείο της Μπούχαλης (γειτονιά της Βόνιτσας).
Ξεναγός ήταν ο πρώην Λιμενικός κάπτεν Μπόμπο (Θεόδωρος Μπομποτσάρης) ο οποίος είναι γαμπρός στη Βόνιτσα και ξέρει τα κατατόπια(πάνω φωτό, δίπλα στον ψητοπώλη).
Αισθητή ήταν η απουσία άλλου Πρεβεζάνου, ο οποίος και αυτός είναι γαμπρός στη Βόνιτσα αλλά του έχει απαγορευτεί η κατανάλωση προϊόντων αρνιού καθώς έχει ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο (έχει φάει στον μέχρι τώρα βίο του πάνω από δυο κοπάδια αρνιά)….. ενώ τα κατσίκια του προκαλούν βαρυστομαχιά….

von2

ΠΗΓΗ : ioannina24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...