ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Κοντοσούβλι στο φούρνο από τον διάσημο σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο...!


Από την σελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου : http://www.dimitrisskarmoutsos.gr


Υλικά

Για τη μαρινάδα:
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
½ πράσινη πιπεριά
½ κρεμμύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το κοντοσούβλι:
800 γρ. χοιρινό (ώμος), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
½ πράσινη πιπεριά, κομμένη
½ κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
½ ντομάτα, κομμένη σε φέτες
1-1,5 κιλό πατάτες, κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο ξύλινο σουβλάκι


Διαδικασία

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το χοιρινό κρέας, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε μια πρέζα ρίγανη.

Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας: 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη, ½ πράσινη πιπεριά, ½ κρεμμύδι, 1 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. νερό, 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το χοιρινό. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες.

Μουλιάζουμε το ξύλινο σουβλάκι σε λίγο νερό και περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού στο σουβλάκι. Ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος, προσθέτουμε φέτες από κρεμμύδι, πιπεριά και ντομάτα.

Τοποθετούμε το κοντοσούβλι σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε με μια καλή πρέζα ρίγανη.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 80 λεπτά. Μετά από 60 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό, γυρίζοντας το από την άλλη πλευρά στα μισά του χρόνου.

Συμβουλή: Ενώ ψήνεται το κρέας, μπορούμε να το αλείψουμε με με λίγο ελαιόλαδο για 2-3 φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...