ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

==► Το Άκτιο Πρεβέζης το εμπεδώσαμε ( ; ) ...Σειρά έχει η Κουκουμίτσα Πρεβέζης...Δεν κάνουμε πλάκα...!  ==► Νέο μάθημα γεωγραφίας από την Περιφέρεια Πρεβέζης...ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ...!  ==► Το Αεροδρόμιο του Ακτίου είναι στο Δήμο Πρέβεζας; (θα ρωτάμε μέχρι να πάρουμε απάντηση)  ==► Παρουσίαση βιβλίου του κ.Σιάσου του πρώτου Διευθυντού του Τεχνικού Λυκείου Βόνιτσας το 1986...!  ==► ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ : Εκδόθηκε ο τρίτος τόμος «Ιστορικά κείμενα Βόνιτσας»...!  ==► ΕΠΕΙΓΟΝ : Μέχρι αύριο 23/6 εγγραφές στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο ( ΕΠΑΛ ) Λευκάδας...!  ==► Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο Κάστρο της Βόνιτσας με ελεύθερη είσοδο...!  ==► Εγκρίθηκε η σύσταση Λιμενικού Ταμείου Βόνιτσας...Δείτε το Φ.Ε.Κ 16/6/17...!  ==► Λίγα λόγια περί κλοπών στην Βόνιτσα...!  ==► ΘΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2017 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ...ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...!  ==► ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ : «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ...!  ==► Έκτακτη Γενική Συνέλευση στον ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ για νέο ΔΣ...!  ==► Ευχές του Δημάρχου Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στους μαθητές για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις...!  ==► Μεγάλη η δράση του Συλλόγου Αιτ/νων Δημοσιογράφων...!  ==► Μετά τα μαθήματα γεωγραφίας από Λευκάδα και Πρέβεζα ήρθαν και από Αγρίνιο να μας μάθουν ποιες ( δεν ) είναι οι ανάγκες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας...!  ==► Η Γελοιογραφία της εβδομάδος : Τί θα φορεθεί φέτος...Τί γράφουν τα περιοδικά για την μόδα;;;  ==► Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Βόνιτσα...Ποια τα έργα στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας...!  ==► Διοργάνωση 1ου Φεστιβάλ Υγείας Ευζωίας και Πολιτισμού στην Βόνιτσα...!  ==► ''Στο βασίλειο'' της Κρανιάς Πρέβεζας....Στοιχεία και βίντεο για το όμορφο και ιστορικό χωριό...!  ==► Εκλογές ο Σύλλογος Αετινων Μπουμιστος...!  ==► Έκθεση ζωγραφικής " Ο θρήνος της Τραπεζούντας "από τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Αιτ/νίας Δ. Ψαθάς...!  ==► Αγροτικές εργασίες στην Βόνιτσα...Δεν περπατάνε μόνες τους οι μπάλες...!  ==► Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : Ξεκίνησαν για φέτος τα μπάνια του λαού...!  ==► Ο ΣΤΑΝ Live στο ΚΑΡΜΑ στην Λευκάδα...!   ==► Το Ξενοδοχείο Golden Sun Villas Nidri-Lefkada...!    By The best widgets

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Παραδοσιακή μαγειρίτσα από τον διάσημο σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο...!


Από την σελίδα του Δημήτρη Σκαρμούτσου..


Υλικά

Για τη μαγειρίτσα:
1 συκωταριά αρνίσια, πνευμόνια και εντεράκια
έντερα από 1 αρνί (προαιρετικό)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 μέτρια μαρούλια, χοντροκομμένα
4-5 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλ. ρύζι (προαιρετικά)
½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το αυγολέμονο:
2 αβγά
χυμό από 2 λεμόνια


Διαδικασία
Πλένουμε καλά τα εντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα τρίβουμε με χοντρό αλάτι και χυμό λεμονιού και τα πλένουμε καλά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα όργανα και άφθονο νερό και αφήνουμε να βράσουν. Ζεματίζουμε τα όργανα στο ζεστό νερό για περίπου 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα έντερα και ζεματίζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφαιρούμε το υπερβολικό λίπος.

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το κρέας. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το χοντροοκομμένο μαρούλι, συμπιέζοντάς τα για να χωρέσουν κάτω από το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε το καπάκι και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε τη μαγειρίτσα με το καπάκι, για περίπου 40-50 λεπτά ακόμα. (Σε περίπτωση που επιλέξουμε να προσθέσουμε ρύζι, το κάνουμε περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου και ανακατεύουμε).

Για το αυγολέμονο:

Διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, μέχρι τα ασπράδια αβγών να είναι αφρώδη. Ενώ χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα των κρόκων. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά και σταδιακά προσθέτουμε 1-2 κουτάλες από το ζεστό ζωμό της μαγειρίτσας. Είναι πολύ σημαντικό να προσθέτουμε το ζωμό λίγο-λίγο!

Όταν ολοκληρώσουμε, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε καλά, τοποθετώντας το καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα όσο είναι ακόμα ζεστή και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...