ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ένα αφιέρωμα στον Χρήστο Μασούρα και στο ποδήλατό του κούρσα μάρκας Radiant ...!


Κούρσα - η βασίλισσα της Ποδηλασίας...!
Το ποδήλατο στις φωτό που βλέπετε είναι του Χρήστου του Μασούρα ο οποίος το αγόρασε από την Γερμανία το 1968(!) και το έχει διατηρήσει μέχρι σήμερα όπως και πολλά άλλα που έχει σε άριστη κατάσταση αφού φροντίζει πάντα τα τα ανασκευάζει σε ότι χρειαστεί...!


Σήμερα οι νεότεροι ίσως δεν έχουν κάνει ούτε μια βόλτα πάνω σε αυτού του τύπου ποδήλατο.Τους προτρέπουμε να δοκιμάσουν...


Το ποδήλατο δρόμου ή απλά η «κούρσα», είναι ο πιο απλός τύπος ποδηλάτου. Δεν υπάρχουν εδώ χοντρά λάστιχα, αναρτήσεις και περίπλοκα φρένα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι κούρσες είναι τεχνολογικά απαρχαιωμένες - το αντίθετο.


Στα ποδήλατα κούρσες θα βρείτε ό,τι πιο σοφιστικέ υλικό και εφαρμογή έχει να μας παρουσιάσει η ποδηλατική βιομηχανία κι αυτό όχι τυχαία, μιας και η κούρσα είναι η βασίλισσα των ποδηλάτων.
.............................................................................................
Και μια φωτό αφιερωμένη στον Χρήστο τον Μασούρα , στον συνδιαχειριστή του μπλογκ Μίλτο Πάτση και σε όλους τους πατριώτες : 
Χόρτης Διονύσης με ποδήλατο κούρσας στον Φάρο της Βόνιτσας...Έτος μάλλον 1978...!
Αν και η καλύτερη μάρκα που είχα ήταν η Γαλλική mercier σε πράσινο χρώμα εκείνη την φορά στην Βόνιτσα είχα φέρει αυτό το μπορντό Molvedo με το οποίο όργωνα όλη την Βόνιτσα και όχι μόνο...Πήγαινα Παλιάμπελα από την μια πλευρά και προς Άκτιο από την άλλη ακατάπαυστα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...