ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Μετά τα μαθήματα γεωγραφίας από Λευκάδα και Πρέβεζα ήρθαν και από Αγρίνιο να μας μάθουν ποιες ( δεν ) είναι οι ανάγκες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας...!


Εξαγριωμένος είναι ο κόσμος της Βόνιτσας και του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με τις δηλώσεις του Δημάρχου Αγρινίου να ανακαλέσει ο Περιφερειάρχης την απόφαση για χρηματοδότηση έργων στους οδικούς άξονες Ακτιο – Άγιος Νικόλαο και την σύνδεση της Αμβρακίας οδού με την Λευκάδα...!



Θεώρησε αδιανόητο να δίνεται ένα τόσο μεγάλο πόσο από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος για δρόμους που εξυπηρετούν ( ; )  πρωτίστως άλλες περιοχές και άλλες Περιφέρειες...
Μάλλον ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν γνωρίζει τα προβλήματα των δρόμων αυτών που ανήκουν στον Νομό Αιτ/νίας!!!
Ούτε γνωρίζει τις στατιστικές που δείχνουν καθαρά ότι ο δρόμος Αμφιλοχία Λευκάδα είναι ο πιο αιματοβαμμένος δρόμος της Αιτωλοακαρνανίας...!
Δεν μπορεί να καταλάβει ότι  το Άκτιο Αμβρακία είναι το πιο σημαντικό έργο μετά την Ιόνια Οδό...!

Αντί να ασχοληθεί με το μπάχαλο ( συγνώμη για την έκφραση ) που υπάρχει στο τί θα γίνει με τα προβλήματα του Αγρινίου με την ένωση με την Ιονία Οδό κάθετε και ζητάει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα...!

Δίκαια λοιπό και σύμφωνα με την θέληση των Δημοτών ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γ.Αποστολάκης δήλωσε τα εξής : 

«Αυτό κ. Συνάδελφε αποτελεί θεσμικό ατόπημα».
Με λύπη μου πραγματικά διάβασα τις δηλώσεις του Δημάρχου Αγρινίου και προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας (πρώην υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Υποψηφίου Βουλευτή Νομού Αιτωλοακαρνανίας – προέδρου του ΤΕΕ) ο οποίος είπε «Είναι αδιανόητο την στιγμή που υστερούμε σε βασικές υποδομές, όπως το Πλατυγιάλι – Ιόνια, ή σε δρόμους στην δυτική ακτή της Αιτωλ/νίας, την στιγμή που δεν έχει σύνδεση με την Ιόνια ούτε το Μεσολόγγι, ούτε η Ναύπακτος, ούτε και το Αγρίνιο, να δίνονται αυτά τα χρήματα για το έργο οδική σύνδεση της Λευκάδας με το Άκτιο και τη Βόνιτσα».
Καταρχήν μιλήσατε ως πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδοςεκπροσωπώντας τους Δήμους για το θέμα αυτό χωρίς να προηγηθεί απόφαση της και να με ενημερώσετε σχετικά ως οφείλατε παρά προβήκατε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου Κυριακάτικα. Αυτό κ. Συνάδελφε αποτελεί θεσμικό ατόπημα.
Να σας υπενθυμίσω τι λέγατε στην επίσκεψη σας στη Βόνιτσα για τον Καλλικρατικό Δήμο ως περιφερειακός Σύμβουλός της Δυτικής Ελλάδας στις 25-3/2011 ότι πέρα από τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο για την τοπική οικονομία, ιδιαίτερα σημασία αποκτά και η τουριστική αξιοποίηση των περιοχών του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας οι οποίες παρουσιάζουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον όμως σημαντική προϋπόθεση για αυτό είναι η καταρχήν κάλυψη των αναγκαίων και απαραίτητων υποδομών, αφού ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις ως τουριστικός προορισμός και για αυτό απαιτείται η υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Τι κακό έκανε ο σημερινός Περιφερειάρχης κος Κατσιφάρας, που ενέκρινε ένα έργο το οποίο σε συνδυασμό με την Ιονία οδό σύνδεση Αμβρακία Άκτιο και τον Αερολιμένα Ακτίου, θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη ανάπτυξης του Δήμου μας, θα βελτιώσει την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Ή μήπως θα πρέπει να μείνουμε σε ένα δρόμο με κακή χάραξη και προδιαγραφές του 1960 με σχεδόν καθημερινά τροχαία ατυχήματα και πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα με θύματα πολλές φορές μικρά παιδιά;
Ή θα πρέπει να συμφωνούμε όλοι μαζί να διεκδικούμε και άλλα τέτοια έργα προς κάθε κατεύθυνση από το να ζητάμε να πάρει πίσω την υπογραφή του;
Μήπως γνωρίζετε για τον αγωγό Ύδρευσης αν εξυπηρετεί μόνο την Λευκάδα όπως ισχυρίζεσαι: δηλαδή η περιοχή του Ακτίου που παίρνει άλλες διαστάσεις ανάπτυξης, ο Άγιος Νικόλαος η Περατιά και η Πλαγιά θα πρέπει να συνεχίσουν να υδροδοτούνται από τον πεπαλαιωμένο υπάρχοντα προβληματικό αγωγό ύδρευσης ή μήπως ανήκουν στην Λευκάδα τα παραπάνω μέρη και όχι στο Δήμο μας;
Με το έργο αυτό σε συνδυασμό και με το οδικό δίκτυο Πογωνιά –Πλαγιάς θα συνδέσουμε όλο το παραλιακό άξονα του Ιουνίου συνάδελφε Δήμαρχε, και θα δώσουμε δυναμική ώθηση στο τουρισμό αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας που είναι και το ζητούμενο εξόδου από την κρίση και θα συμβάλουν θετικά στο εισόδημα των δημοτών του Δήμου.
Ή μήπως επειδή είμαστε στο άκρο του Νομού και της Περιφέρειας θα πρέπει να μην υπάρχουμε,όπως γινόταν τόσο χρόνια, και κάναμε λάθος που ο Δήμος και οι δημότες τόσα χρόνια διεκδικούσαμε το έργο αυτό;
Είμαι ευτυχής ως δημότης και Δήμαρχος της περιοχής αυτής που με το κύρος, τη διορατικότητα και την υπευθυνότητα του περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και τη συμβολή των Αντιπεριφερειάρχων και όλων των περιφερειακών συμβούλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμβάλουν ώστε η περιοχή του Δήμου μας με τη μεγαλύτερη παραθαλάσσια Ακρογραμμή της Περιφέρειας, που ξεκινά από το Ιόνιο και καταλήγει στον Αμβρακικό κόλπο, με τα παραπάνω μεγάλα έργα θα μπορέσει να βγει από την αφάνεια και την εγκατάλειψη τόσων ετών.
Και αντί πρώτος εσύ και ως Αιτωλοακαρνάνας Δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας να επικροτήσεις την πρωτοβουλία αυτή και τη συνδρομή όλης της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη, για την υλοποίηση του τεράστιας σημασίας οδικού έργου για την περιοχή μας και όχι μόνο, δυστυχώς να πορεύεσαι με την λογική «ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ» και τα λεγόμενα σου δυστυχώς είναι για κοντόφθαλμη παλαιοκομματική κατανάλωση.
Τελειώνοντας, σαν πιο παλιός στη τοπική αυτοδιοίκηση θα σε συμβούλευα:
Σπατάλησε εποικοδομητικά τις δυνάμεις σου στη δική σου περιοχή, στο δικό σου τομέα όπως κάνουμε όλοι μαζί εμείς στο Δήμο μας και άφησε εμάς να αποφασίζουμε και να διεκδικούμε για το τόπο μας και εσύ κάνε ότι μπορείς για τον δικό σου.


Βέβαια ο Δήμαρχος Αγρινίου αντί να ζητήσει συγνώμη στον Δήμαρχο Γ.Αποστολάκη συνέχισε να μην καταλαβαίνει το θέμα και επανήλθε λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνουμε καλά την Ελληνικήν....
Απαξιούμε να ασχοληθούμε...

Κύριε Δήμαρχε , κύριε Αποστολάκη τα προβλήματα του τόπου μας είναι πάρα πολλά και οι συγκυρίες δεν ευνοούν ανάπτυξη και έργα σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες...Συνεχείστε να δίνετε μάχες για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο μας...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια...
Ο διάλογος γίνεται επώνυμα...
Γράψτε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο...
Και φυσικά ακόμα και τα επώνυμα σχόλια
θα εγκριθούν εφ όσον προσφέρουν θετικά στην συζήτηση
και δεν είναι αρνητικά επιθετικά ή ειρωνικά...